Gott Nytt År !

2009-12-31 @ 10:33:02

Gott Nytt År!
Ska snart åka till en liten stuga utanför Lycksele för att vaka in det nya året där. Kommer att bli en härlig nyårskväll med fina vänner, middag & efterätt, vildmarksbad, bastu, fyrverkerier, nya löften och nyårsfirande!

  

Nytt år & Nya löften

2009-12-30 @ 22:22:44

Mellandagsrean i Sundsvall slutade med en examensklänning, batterier till kameran, deodorant, champagneglas och lakan från IKEA, restaurangbesök samt en låååång bussresa hem. 
En lyckad och buss(ig) shoppingresa!!!

Fördrev tiden på bussen med att läsa, sova, prata med några vänner i telefon och planera nyårsfirandet =)
Skönt att vara hemma i Umeå igen, men kommer att sakna er i Näsåker. ♥Kram på er!♥

Skönt att vara tillbaka i umeå.                       

Hmm... Bara 25 timmar och 33 minuter till tolvslaget och nya året nu. Och jag som inte har en aning om vad mitt nyårslöfte ska bli???? Har betat av alla klassiker som " komma igång och träna", "somna i tid", "inte komma försent" och "städa mer".  Men lova ska jag, det hör ju liksom till.

Så snälla, ge mig några fina förslag:)

Mellandagsshopping.

2009-12-30 @ 08:20:34

God Morgon!
Så var julen slut! Allt är packat och jag är redo för umeå, det nya året och lite shopping! Mellandagsrea i sundsvall idag & back to Ume tonight! =)
 

Julen gick fort. Färdigpackat och redo för umeå igen.  Packat & klart!                              Snöigt, juligt & mysigt hemma.  Home Sweet Home!

Kyligt värre!

2009-12-29 @ 23:33:08

-28 grader idag! Och jag som skulle till Hallstaberget och åka snowboard... :(
Nåja, vad är en dag i backen?


Farmor kom förbi på tomtegrötsmiddag. Trevligt!                                                     Pappas nybyggda bastutunna. Någon som vill basta? :)
Farmor kom förbi på risgrynsgröt. Trevligt!                      Om bastutunnan ändå varit klar idag... :)


Blev lungt här hemma istället. Varit med Mia, pratat med Annelie, skrivit CV och sökt jobb. År 2010 blir ett spännade år! Nytt år, flyttår, jobbår- ja undra vart man är och vad man gör om några månader??? 

Imorgon bär det av till Sundsvall och mellandagsrean. Är på jakt efter en riktigt snygg examensklänning, en bikini/baddräkt och ett nytt kamerabatteri. Bilder kommer så fort jag hittat det där batteriet :P


Gooooooodddddddddnaaaaaaatttttttttt!!!!!!!!

Mysa och somna i tv-soffan ikväll

2009-12-28 @ 19:51:43

Vaknade, klev upp och tittade ut genom fönstret imorse. Mer snö -Wohoo!!! :D Var bara tvungen att gå ut en stund (gjorde en snölyckta), gick sen in bakade bröd och väntade på att de andra skulle vakna. Efter frukost med familjen, var det dags att ta tag i allt pluggande. Fick inte mycket gjort (blev lockad av ännu en skotertur :), så får ta nya tag efter nyår...  

Var till mormor igen, masserade och sa "hej då!". Fullt upp de kommande dagarna innan det bär av mot Umeå igen. Resten av dagen bestod därför av att städa, tvätta och packa. Nu blir det myskväll med mamma (pappa och brorsan på hockey kväll). Har hyrt film och ska äta nån god middag tillsammans. Haha, för en gångs skull fick vi välja precis den filmen vi ville se. Blev en romatisk komedi med lite spänning :) 

Ha en fin kväll!  

Själv ska jag äta gott, se film och somna i tv-soffan:) 

Nu blir det film och sen somna här i soffan.
 Bänkad i soffan.

Snö, skoter & sura lingon = Home Sweet Home!

2009-12-27 @ 21:37:23

Tjohoo! Äntligen har vi fått lite mer snö här också!
Efter en skön sovmorgon blev det promenad med mamma och sen till att hjälpa pappa ta fram skotern för vintern. Gissa vad som hände sen! Jo, körde ju skoter såklart! =)


  Tar fram skotern!
                      
  Tar fram skotern.

   Är det inte min tur snart??? :P          
   Är det inte min tur snart???



Var förbi hos mormor också. Vi passar på att skämma bort varandra nu när jag är hemma. Jag blir ompysslad och får en massa gofika, medan hon får massage var & varannan dag. Skönt när man kan få nån att må bättre och ha mindre ont. Älskar dig mormor! ♥

När jag sen kom hem var bordet dukat med sura lingon, grädde & glass. Home sweet home! 
För mig är sura lingon "ett absolut måste" under julen. En norrländsk julefterätt som alla borde smaka. Här kommer familjens gamla recept här:

SURA LINGON
På hösten plockar vi en massa lingon som rensas och placeras i vackra glasflaskor. Flaskorna fylls sedan med vatten, sluts tätt och förvaras mörkt och svalt i källaren. Till jul tar vi upp flaskorna, serverar lingonen med socker & vispad grädde och njuter av något riktigt juligt gott! 

Vill ni smaka?
Har en massa flaskor, så välkommen på sura lingonkväll ! :) 

   Mormor, mamma och jag på julafton                        
  Julbord hemma på julafton. Jag, mamma & mormor ♥                                                                                      
 

Slapp & skön dag

2009-12-26 @ 22:11:10

Trött och seg efter en lång och lyckad gårdagskväll. Dagen blev alltså lugn.  Var på julbesök hos mormor med familjen på eftermiddan och sen haft en lugn kväll. Just suttit i soffan med brorsan famför tv:n. Hörde nåt om popcorn, så bäst man går tillbaka... :)   

 

Här kommer lite fler bilder från julhelgen:

Även lilla tomtenissen hade varit snäll iår och fick en julklapp.   Haha, taktiksnack hur man snabbast delar ut alla julkort eller?   Hockey i Näsåker! Snart blir det spel=)  Ett broderi av farmor och farfar, min julklapp till dem. Oj, vad jag kämpade med den tavlan :P   Julklappsutdelningen Alla klappar samlade under julgranen Fin i nya kockmössan  Jag som bakar saffransskoropr. Julklappsutdelning av den riktige tomten  Trängsel vid fönstret när tomten kommer! Spännande, spännande!!!  Vi bänkar oss för sista delen av årets julkalender :)   Alltid nöjd med jula julklappar  Här öppnas julklappar för fullt  Mamma och pappa väntar på tomten  Pappa och brorsan på julafton    Pappa hjälper till. Vad har han gömt inuti vedträet?   Aha, ett presentkort inne i vedträet =)


Ok, ni vinner! Ger upp och gör ett bloggförsök nu=)

2009-12-25 @ 13:05:52

Har sagt att jag ALDRIG skulle börja blogga. Men ok, ni vinner!

Nu har ni till sist lyckats få mig till att blogga i 2 hela veckor. Ska hålla det löftet vänner- I promise! 
Hade toppenkul i onsdags, var så härligt att träffa er alla igen. Ses ju alldeles för sällan nuförtiden, men läser era bloggar och älskar att se vad som händer i era liv. Så är väl skyldig er 2 veckor av mitt liv i en blogg nu...
Men VAD ska jag skriva då? Händer väl inte mycket spännande i mitt liv???

Juldagen idag, så strax middag med hela släkten hos farmor & farfar.

Tack för gårdagens alla finfina julhälsningar!
 

Jag mitt uppe i alla klappar och allt julstök :)  
Julafton! God Jul på er alla!

Välkommen till min blogg!

2009-12-25 @ 08:13:16

Har lovat några vänner 2 veckor av mitt liv i en blogg. 
Så här kommer ett bloggförsök från mig.  
Ni är nu alla (vänner som framtida vänner) välkomna att följa med, läsa och höra av er!!! 
Kramar, 
Malin